Om oss

Vi är en familj som innefattar Lotta, Steffen, storebror Simon och lillasyster Lilly. Vi flyttade till Sverige från Danmark 2005 och bor i nordvästra Skåne, ca 5 mil från Helsingborg.

Vårt hus är ganska stort och trädgården likaså. Det finns stor plats för frallor med mycket fart och bus i sinnet, vilket man kan se tecken av på både gräsmattan och i rabatterna!

Jag köpte vår första franska bulldogg Aros 2009, något vi som familj inte har ångrat en sekund. Är man fralletokig, då vill man snart ha fler! Så, sommaren 2011 köpte vi även två vackra tikar – Lolo och Dina. I dag går jag på utställninger med Eliot och Vita. Barnbarn till Lolo.

Under tiden hade vi haft en hel del framgångar med Aros på utställningar och tanken föddes, att starta en liten men seriös kennel. Det definitiva beslutet togs våren 2011, och då även att mitt kennelnamn skulle vara Baleyco.

I 2013 köpte jag Mikita van Marver’s Fortuna till avel och utställning. Med henne tog besöken på olika utställninger det hela till en hel ny nivå. Vilken resa hon och jag har haft. Tyvärr gick hon bort i 2020.

Hösten 2017 besluttade jag att köpa en ny ras, och sommaren 2018 ankom Danga’s Evelina Götesdotter till kennlen. Hon var en Västgötaspets. I början av 2023 valde min mamma och jag att köpa yterligare en ny ras. Valet blev  Blacksmith Hill Kind And Shiny, en Kromfohrländer.  Tiden får utvisa om hon utvecklas bra för utställning och avel.

Att ha många hundar på samma gång är inte något nytt för mig. Jag har tidigare haft boxrar, som mest tre stycken samtidigt. Jag har tränat lydnad och gått på utställning med dessa. Mina första två boxrar hette Balerina och Eyco och det är från dessa namn som jag har skapat mitt kennelnamn. Balerina fick jag av min mamma 1994, som hade kennel/uppfödning av boxrar i perioden 1972-2020. Eyco köpte jag som omplaceringshund (ca nio månader gammal) några år senare.

Min ambition är att få fram friska och rastypiska individer. Förutom att de ska ha ett  supertemperament och kunna passa till det mesta, ska de självklart följa SKK och FCI:s standard. Jag är medlem i Svenska Kennelklubben, Fransk Bulldogg Klubb Sverige (FBK), Bulldogklubben Danmark och Specialklubben för Västgötaspets (SKV).